Bandyprofilernas experttips: ”Hur går det mellan Västerås SK och Villa Lidköping?”

Bandyworld har frågat flera bandyprofiler om dagens final: ”Hur går det mellan Västerås SK och Villa Lidköping?”
Experterna tror på en jämn match mellan  Västerås SK och Villa Lidköping med ett sent avgörande. Jämn, välspelad match väntas.

Nikolai Jensen, nybliven norsk mästare för Stabaek och är i väg och firar en lyckad säsong och tror så här om matchen:
– Vanskelig spørsmål. Jeg gillar det Villa holder på med. Stappfullt i Arenaen til vær kamp, spiller underholdende bandy, og så har de mangel enkeltspillere som kan gjøre det lille ekstra. Samtidig syntes jeg Västerås også har vært bra de siste årene. Men jeg tror de er avhengig av at Simon J. Har en bra dag. Føler på meg at dette endelig er Villas år, og håper de vinner dette! Mitt tips er 7-5 Villa!! Kampen blir sett fra Miami….

IMG_0950Björn Hellman, målvakt i Kalix:
– Ja du jag tror det blir en extrem jämn fajt, men samtidigt har VSK Bergvall i mål och han kan stänga igen en match fullständigt. Villa har många stjärnor en viss David Karlsson kan samtidigt göra tio mål en kväll så… Men det hade varit roligt om villa fick vinna sitt första guld! VSK har ju några på listan redan  men till slut tror jag det blir vinst 6-5 till VSK  dom två bästa lagen är på rätt ställe så må bästa laget vinna!Ilari Moisala, finsk landslagsspelare, IFK Vänersborg:
– Jag tror att det kommer bli en tät match. Villa ska ha mycket bollinnehav och vill kontrollera spelet. Västerås vill bryta boll kanska låg och sen kontra direkt. Matchen slutar 6-4 till Villa

17 Robin Sundin Volga 2Robin Sundin, Hammarby:
– Jag tror att det kommer bli en jämn match mellan två bra lag. Men jag tror att det är Villas tur att vinna guld i år!!!

Max Bergström, målvakt Borlänge:
– Tror på en Västeråsseger!

Anders Spinnars, Bollnäs:
– Jag tror att Villa vinner med 6-3.

Magnus Nordin, tränare för Gripen Trollhättan senaste säsongen:
Innan säsongen tippade jag VSK-Villa i final med VSK som mästare. Men nu tror jag det är Villas år!

Mattias Sand, Ljusdal:
– 3-6 till Villa.

Bissen Larsson, Bissen Brainwalk
– Båda är två stora Bissen Brainwalk lag och jag har vännner i båda lagen. Men någon måste ju vinna. 5-5, VSK vinner i Sudden.

Joel Wigren, Sirius:
– Västerås vinner med 5-3.

Marcus Hillukkala, IFK Kungälv:
– Jag tror på en match med en del mål… Verkar va melodin i år. Men Matte Johansson avgör för Villa i 89:e.

7 Mathias Johansson IFK KungälvMathias Johansson, lagkapten IFK Kungälv:
– Jag tror villa får sitt guld, vinner med 5-4.


Olle Sundin, Gripen Trollhättan:

– 7-5 till Villa Lidköping!

Christoffer Norin, Kalix:
– Jag tror det är Villas år i år och dom vinner med 6-2. Två fantastiskt bra lag som är värda att vara i final. Blir en kul match att se.

Svenne Olsson, förbundskapten Sverige:
– Jag tror på en öppen och grymt bra match mellan de just nu två bästa lagen. 5-5 och Sudden och där avgör Davva Karlsson till Lisch på hörna!

Daniel Axi, Lämnar IFK Motala för Tranås BoIS kommande säsong:
– Den här gånger tror jag det är Villas tur, vinner dom inte i år med denna trupp så är det något annat som spökar! Villa vinner med 7-4.

Tommy Österberg, tidigare förbundskapten för Finland:
– Intressant utgångsläge inför finalen. Tar VSK sin första seger mot Villa i år på säsongens bandyfest eller tar Villa tredje på raken. Jag tror på det sista. Villa är redo i år och har övertag i denna kamp.

Pär TörnbergPär ”Pärtan” Törnberg, Ljusdal:
– 4-4 vid fulltid Villa Lidköping vinner i Sudden.. ”Davva” avgör..

Ville Altonen, Bollnäs: – Om jag ska vara ärlig så spelar det faktisk ingen roll för mig vilket lag som vinner. Men om Bergvall stor Ville Altonenspelar kommer VSK gå ut som vinnare. Vi säger 5-3 till VSK.

Magnus Kuben Olsson, Edsbyn:
-Ska VSK ta sitt 20 guld eller villa sitt första? Känns som två jämna lag som är starka på vissa delar men två lag med fart i sitt spel. Tror på en final där handbromsen är släppt. Med lite favör till VSK som klubb med sin rutin.

Joakim Hedqvist IFK VänersborgJocke Hedqvist, IFK Vänersborg:
– Jag tippar att Villa vinner med 6-4. Tycker att Villa haft det bästa spelet i vinter och hoppas att det betalar sig även i Finalen.

Jari Hyttinen, Helsingfors IFK:
– Som gammal Villait hoppas jag att Villa äntligen vinner. Lidköping som stad och Villa som förening är värda för ett SM-guld!!

Jesper Hermansson, Tillberga:
– Svår match på förhand, är väl lite färgad men tror och VSK vinner med 7-6, Gröhn avgör!

Jacob Claesson, målvakt i Nitro Nora:
– Oerhört svårt! Det vore kul om villa fick vinna, har sympatier i båda lagen men jag tror att VSK:s finalrutin avgör och vinner med 6-5.

Läs också