Spelarnytt: Fredrik Tårtan Åströms comeback fortsätter

Fredrik ”Tårtan” Åström kommer att göra comeback och testa på spel i Edsbyns IF kommande säsong.

Fredrik tvingades som 30-åring att avsluta sin spelarkarriär då läkarna upptäckte ett hjärtfel. Han fick genomgå en stor och komplicerad operation, följt av en lång rehabiliteringsperiod. Under det senaste året har Fredrik känt sig bättre och bättre. Så pass bra att han testade att träna med A-laget under slutet av säsongen. Skadebekymmer i truppen gjorde även att Fredrik fick hoppa in i den sista grundseriematchen borta mot Gripen Trollhättan och även i slutspelet mot Bollnäs.

Fredrik och Edsbyn planerar nu att han ska ansluta till laget och senare i höst testas så att allt ser bra ut för en fortsatt satsning. Om allt är ok då, kommer Fredrik åter vara tillgänglig för spel med moderklubben Edsbyn.

EIF:s sportchef Stefan Karlsson är mycket glad över att Fredrik gör ett försök till spel med Edsbyn igen:
– Spännande comeback av Fredrik även om han kommer att behöva lite ”starsträcka” för att komma i form. Det kanske inte heller är helt givet att det kommer att gå vägen, men vi håller tummarna för vi alla vet hans kapacitet. Fredrik var en försvarstrateg i Edsbyn under många säsonger och han är
mycket motiverad till att ”köra” igen och det är jättekul för Fredrik och Byn att detta blivit möjligt.

Läs också