Spelarnytt: Mattias Larsson fortsätter i Edsbyn

Mittfältaren Mattias Larsson är klar för en fortsättning i Edsbyns IF med ett kontrakt på 2 år (1+1). Däremot tappar man Mattias Andersson.

Mattias Larsson, som har sin bandyfostran i Edsbyn, har gått den långa vägen till A-lagsspel med Edsbyn. Han lämnade moderklubben efter bandygymnasiet, för spel med IFK Rättvik. Efter några utvecklande säsonger i Allsvenskan återvände han till Edsbyn inför säsongen 2014/15,för spel i Elitserien. Han visade omgående prov på sina kvalitéer och anpassade sig väl till det högre tempot. Mattias avslutade den gångna säsongen mycket bra då hans skridskoskicklighet och vilja att gå på genombrott skapade mycket oreda i motståndarförsvar.

Att Mattias (Larsson) förlänger med Edsbyn känns mycket bra, säger Stefan Karlsson sportchef i Edsbyns IF. Han avslutade föregående säsong mycket starkt och det skall bli intressant att följa hans utveckling framöver.

Juniorer in i truppen

Edsbyns ambition är att kontraktera de båda lovande juniorerna Joel Wilhelmsson och Albin Rönnkvist, som båda hade en framträdande roll i Edsbyns P20-lag, som den gångna säsongen vann SM-guld. Från P20-laget kommer ytterligare spelare att bjudas in för träning under våren.

Mattias Andersson lämnar

Edsbyn bekräftade på söndagen att Mattias Andersson slutar i Edsbyn.
EIF:s sportchef Stefan Karlsson kommenterar:
-Mattias fick i ett tidigt skede ett kontraktsförslag från Edsbyn, som han funderat på en längre tid. Vi ville gärna ha kvar honom, då han är en driven elitseriespelare. Nu blir det inget med Edsbyn då Mattias har svårt att få ihop bandyspel med sitt jobb. Eventuellt kan han komma att finnas med i bakgrunden under säsongen.
Edsbyns IF Bandy vill rikta ett stort tack till Mattias för allt han har gjort för klubben och kanske kan det bli aktuellt igen i framtiden, säger Stefan.

Läs också