Spelarnytt: Villa Lidköping har gjort klart med första nyförvärvet – Axel Ekholm

Axel Ekholm IFK Kungälv Foto: Johan Spanås Bandyfoto.se (C)

SM-finalisten Villa Lidköping har gjort klart med första nyförvärvet. Axel Ekholm närmast från IFK Kungälv. Axel kommer att spela med nummer 21.

– En skridskostark spelare som vill ha boll, beskriver Johan Sixtensson Axel Ekholm.

Axel Ekholm, född 1995, har en SM-titel som P18 år. Axel debuterade som 15-åring i Elitserien för sin moderklubb IFK Kungälv. Axel Ekholm ska i första hand ersätta Mattias Johansson som kommer att spela för allsvenska Frillesås kommande säsong.

– Vi är mycket glada över att få Axel till vår trupp. Han är en av landets främsta talanger som trots sin ungdom redan har många års elitseriespel bakom sig, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.
Axel – som fyller 21 år i mitten av maj – har spelat elitseriebandy i fem säsonger.

– Det känns helt rätt att ta det här steget nu, säger Axel som beskriver sig själv som en offensiv mittfältare.
Att Axel skulle lämna Kungälv har varit klart en tid. Att det blev Villa Lidköping var inget svårt beslut.
– Allt kring bandyn i Lidköping är stort och inspirerande. Förutsättningarna kan inte vara bättre någon annanstans, säger Axel som har erfarenhet från Sparbanken Lidköping Arena förutom att han spelat mot Villa i elitserien. Axel kommer nämligen i sommar för tredje året i rad vara med som en av tränarna vid Sommarbandyskolan i Arenan.
– Jag känner många både spelare och andra aktiva i föreningen och det ska dessutom bli kul att spela i ett av Sveriges bästa lag.

Gustav Fabiansson fortsätter som fystränare.

Läs också