Elitserien: IFK Kungälv bekräftar – överklagan inlämnad

Foto Johan Spanås Bandyfoto (C)

IFK Kungälv bekräftar i kväll att man har lämnat in en överklagan till Svenska bandyförbundet gällande Elitnämndens beslut att inte bevilja föreningen elitlicens för säsongen 2016/2017.

IFK Kungälvs överklagan kommer nu att behandlas av Svenska bandyförbundets styrelse som väntas lämna sitt besked i frågan under kommande vecka.

– Vi har lämnat in en överklagan, innehållet i den ska vi nu låta förbundet ta ställning till. Vår ambition är att IFK Kungälv spelar i elitserien kommande säsong. Samtidigt som vi inväntar förbundets beslut fortsätter arbetet med att omstrukturera föreningen för att få ordning på vår ekonomi och hitta en organisation som på sikt kan stärka IFK Kungälv i framtiden. Trots situationen vi befinner oss i känner vi att det finns ett starkt engagemang både i och runt klubben som vi nu kommer att fortsätta att arbeta med. Det är en stor utmaning, men vi har en stark tro på att vi är på rätt väg just nu, säger IFK Kungälvs vice ordförande Magnus Carlsson till klubbens hemsida.

Läs också