Ekonomi: Negativt resultat men fortsatt positivt eget kapital för Kalix Bandy

Extra bortamatch och dyrt elitseriekval bidrog starkt till att Kalix gick med kraftig underskott senaste året. Enligt NSD gick Kalix med en förlust på 690 000 kronor varav 250 000 kronor kommer från att ”hemmamatchen” mot Broberg tvingades man spela i Uppsala. Spelare och ledare har tvingats ge avkall på ersättningar. Men positivt är att det finns ett intresse från näringsliv och privatpersoner att hjälpa Kalix att även i fortsättningen att ett fortsatt elitlag och bidra till att sätta Kalix på kartan.

– Det handlar om 250 000 kronor bara i den matchen. Vi har fått en ersättning men den är inte så stor. De har bara 100 000 kronor i force majeure-fonden och vi är ju inte ensamma som ska ha ur den, säger Henrik Eriksson till NSD.

Trots det kraftigt negativa resultatet kan Kalix visa upp positivt eget kapital på 2,5 miljoner kronor. Lägre kostnader och högre intäkter är receptet. En offensiv satsning kan vara en väg ut, men det är lättare sagt än gjort när man ännu saknar bandyhall.
– Det är oerhört riskfyllt. Det är väl en av tio max som har klarat det. Man kan satsa sig ur det om man får någon som kommer och ger en fem miljoner men vi har fortfarande ingen bandyhall. Vi måste sanera resultatmässigt. Vi måste gå med vinst nästa år, då kan man så småningom komma igen med en satsning, säger Henrik Eriksson till NSD.


Läs också