Elitserien: Serieprogrammet lagt


Serieprogrammet för elitserien 2016/2017 är presenterat så nu är det bara att planera för bortamatcherna man inte vill missa eller varför inte gör en riktig bandytur till Kalix. Ligachefen Per Selin hävdar att det är den hittills bästa elitserien någonsin.
– Det må vara en klyscha men den här gången stämmer det verkligen – detta är den bästa upplagan av Elitserien någonsin, säger ligachefen Per Selin i ett pressmeddelande.

Vad baserar du det på?

– Det är bara att titta på spelartrupperna. Vi har i stort sett alla våra bästa svenska spelare hemma i Elitserien och dessutom tillkommer världsstjärnor från Ryssland. Det känns häftigt.

Både premiäromgången och den traditionsenliga annandagsbandyn bjuder på idel prestigefyllda derbyn. En nyhet är att det för första gången sedan 60-talet spelas ett Stockholmsderby på annandagen – IK Tellus drabbar samman med Hammarby IF på Zinkensdamm.

Däremot dröjer det innnan elitseriensnykomling får spela sin första hemmamatch. Tellus får inleda med tre bortamatcher och först i sin fjärde match och i den femte omgången får man sin första hemmamatch! Hammarby har då hunnit spela två matcher på Zinkendsamm är det tänkt.

Kalix får hemmamatch på Annandagen det är Villa Lidköping som kommer på besök. Villa Lidköping är det laget som får spela Winterclassic på Hubbovallen mot TB Västerås som inte gillades av Vetlanda BK senaste säsongen.

En annan nyhet är att spelschemat, om man jämför med de senaste säsongerna, har betydligt fler samlade omgångar.

– Att omgångarna varit för utspridda har varit en kritik som vi tagit till oss av och nu har åtgärdat, säger Per Selin

Två matcher bryts ut ur serien och tjuvstartar säsongen den tredje helgen i oktober. Det handlar om Villa Lidköping Sandvikens AIK, 21 oktober, och IFK Vänersborg – Gripen Trollhättan 22 oktober.

Premiäromgången den 28 oktober
Edsbyn–Vänersborg
Sirius–Hammarby
Sandviken–Västerås SK
Tillberga–Kalix
Vetlanda–Bollnäs
Gripen Trollhättan–Broberg
Villa Lidköping–IK Tellus

Annandag jul
Bollnäs–Edsbyn
Broberg–Sandviken
Gripen Trollhättan–Vänersborg
Sirius–Vetlanda
Kalix–Villa Lidköping
Tellus–Hammarby
Västerås SK–Tillberga


Läs också