Sandviken Elitseriesegrare!

Idag vann Sandviken stort över Edsbyn och säkrade därmed seriesegern i Elitserien. Hela 2 500 fick se två lag med flera VM-spelare. Matchen avgjordes redan i första halvlek som SAIK vann med 6-0. Mikko Aarni, silvermedaljör i VM, bjorde fyra mål.

Bollnäs hade en tuff drabbning borta mot Haparanda. Ställningen var länge 0-0 och första mål kom först i andra halvlek. Silveremdaljören Ville Altonen gjorde två mål för Bollnäs. Mikko Lukkarila gjorde ett och det fjärde gjorde Linus Forslund vars målform håller i sig.

IFK Kungälv vann borta mot Tillberga i match som svängde. Anders Östling gav Tillberga ledningen. En ledning som Mikael Lindberg kvitterade på hörna. Markus Kumpuoja gav Kungälv ledningen och Mikael Lindberg ökade därefter på lednngen
till 1-3. Tillberga gav dock inte upp, utan Lukas Persson och Per Fosshaug gjorde två mål innan halvtidsvila och därmed var det 3-3 i halvtid. Andreas Hammarbäck gav Tillberga ledningen direkt i andra. Markus Kumpuoja kvitterade först i 63e minuten på hörna. I 75e matchminuten gav Jakob Jenefeldt Kungälv ledningen med 5-4 och Markus Kumpuoja såg till att
faställa slutresultatet till 4-6.

Broberg Söderhamn vann borta mot Vetlanda i Oskarshamn inför drygt 500 åskådare. Vetlandas prov att spela matcherna på andra orter har inte fallit väl ut. Broberg vann med 8-5 efter att ha haft ledningen med hela 7-2.

Villa Lidköping vann klart med 10-1 borta mot Boltic. Där Daniel Andersson och Jesper Bryngelsson gjorde tre mål vardera för Villa. Villa klättrar nu upp till tredjeplats. Fjolårsfinalisten Bollnäs ligger tvåa en poäng före Villa. Det är jämt bakom. Broberg skuggar Villa med en poäng sämre och därefter följer Edsbyn. Hammarby nu halkat ner till en sjätte plats.  Västerås, Kungälv, Vetlanda och Sirius ser ut att vara de två lagen som spelar om de två återstående platserna. Som tabellen nedan visar blir det dramatik. Tillberga kan haka på kampen, men ser just nu ut att få kvala sig kvar. I värsta fall kan det bli nedgradering till Allsvenskan utan kval. IFK Vänersborg och Haparanda ligger sämst till just nu.  Haparanda har dock två färre matcher spelade.