Nedräkningen har börjat

Spela Bandy på Oddset? Elitserien och Allsvenskan är spelbar på Svenska Spel

I dag drar elitserien i gång efter VM-uppehållet. Nöjda Finlandsspelare återvänder till bl a Haparanda och Bollnäs, medan revanschugna herrar återvänder till slutspurten i bl a Sandviken, Edsbyn och Villa Lidköping. I kväll möter Sandvikens AIK och Edsbyn. Tillberga spelar mot IFK Kungälv – båda lagen siktar på en slutspelsplats. Det samma gäller i mötet mellan Vetlanda och Broberg, som dock har siktet inställt på en topp fyra placering. Haparanda krigar för nytt kontrakt och spelar i kväll mot Bollnäs. Boltic och Villa Lidköping möts i Karlstad.

Allsvenskan Norra
Falu BS – Skutskär
IFK Rättvik – KatrineholmVärmbol
Örebro – Borlänge St tuna

Allsvenskan Södra
Jönköping – Ale Surte

På tisdagskvällen vann Sirius en enkel seger mot IFK Vänersborg. Det blev hela 7-0 (2-0) där Marcus Bergwall i Vänersborg var febersjuk. Sirius ser starka ut i kampen om en slutspelsplats. Cristian Mickelsson gjorde inte mindre än fyra mål för Sirius inför drygt 1 100 nöjda åskådare på Studenternas IP. I och med segern klättrade Sirius från elfte till nionde plats. Åtta lag kvalificerar sig för slutspel. Sirius har tre poäng till åttonde plats (Vetlanda) och sex matcher kvar att spela.
För Vänersborg del så ligger man kvar på kvalplats. Hotas närmast av Haparanda som ligger på nedflyttningsplats. De båda lagen har samma antal poäng, men Haparanda har tre färre matcher spelade.

Läs också