Tränarnytt: Micke Carlsson årets bandyledare!

Michael Carlsson Tränare VSK och Förbundskapten

Med VM-Guld och SM Guld så utsågs Michael Carlsson till Årets Bandyledare inom svensk bandy. Micke är både huvudtränare för Västerås SK och P21-landslagets förbundskapten. 


Hur känns det?

– Bra! Det är en stor ära att få ta emot den här utmärkelsen. Särskilt eftersom det finns så många bra ledare inom svensk bandy. Jag håller på med lagidrott så självklart är titlarna man tar tillsammans, som SM- och VM-guld, det största som ledare. Men att få pris för sitt ledarskap för mig så klart glad och ödmjuk.

Du har både som spelare och ledare tagit väldigt många titlar. Hur behåller du glöden?

– Jag ser det som att jag är i början av min utveckling som ledare. Det finns så mycket man kan bli bättre på. Sen är det också så att har man väl vunnit en gång så vill man uppleva det igen…

Beskriv din filosofi som ledare.

– Bandyträningen ska vara dagens höjdpunkt, det tycker jag är viktigt. Det ska vara hög energi och vi ska ha kul. Annars strävar jag hela tiden efter att hitta nya träningssätt och vägar till utveckling.


Nomineringen löd:

”Micke Carlsson tillträdde tjänsten som tränare för Västerås SK Bandyklubb (VSK Bandy) inför säsongen 2014-15 och har således varit huvudansvarig för A-laget i två säsonger. Micke hade dessförinnan tränat Köpings IS en säsong i div.1, således en ganska begränsad erfarenhet som tränare. Som spelare i VSK Bandy hade dock Micke skaffat sig en stor erfarenhet av vad som fordras för att bli ett ledande elitlag med sex SM-guld och ett VM-guld.

Micke Carlsons tränarmeriter under de gångna två åren är sensationella:
World Cup-guld 2014
SM-guld 2015
Svenska Cupen-guld 2015
Seger i Elitserien 2015-16
SM-guld 2016

Dessutom har Micke Carlsson varit ansvarig för P21-landslaget och vunnit VM-guld den här säsongen.

Micke Carlsson har således på två säsonger lett VSK Bandy till stora framgångar. Den gångna säsongen har det blivit två stora segrar med SM-guldet som kulmen på framgångarna.

Detta faktum att Micke Carlsson kan bandy var det ingen som tvivlade på efter så många framgångsrika år som elitspelare. Micke har nu på två säsonger visat sig också vara en fantastiskt bra ledare och chef. Micke behärskar det mesta i ett bra ledarskap som noggrann planering, ordning och reda, tydligt beslutsfattande och har naturligvis ett oerhört stort branschkunnande. Varje träning är noggrant planerad för att få ut maximal effekt. Förberedelserna före matcherna är också oerhört noga genomgångna med hela laget och med spelarna individuellt. Alla i laget har ett mycket stort förtroende för Micke Carlssons ledarskap. Micke är också en mycket god förebild för alla yngre i VSK med sin stora sociala kompetens och tar sig alltid tid att prata med ungdomarna, och många av dem har Micke som idol.

Micke Carlson är således en stark förebild för hela VSK-familjen och även en utmärkt ambassadör för hela bandysporten.”


Läs också