Elitserien: Vetlanda noterar ökat intresse

På fredag spelar Vetlanda premiär i Elitserien mot Bollnäs GIF. Intresset inför premiären är stort.

Försäljningen av säsongskort på sittplats till har ökat jämfört med förra säsongen. Mindre än ett par handfulla lediga stolar finns kvar av de 300 sittplatserna .

Traditionellt köper publiken till ståplats sin biljett på matchdag, men även när det gäller säsongskort på ståplats har försäljningen ökat något. Sammantaget märker Vetlanda av ett större intresse inför den kommande säsongen.
– De fina resultaten från förra säsongen och att vi i år har behållit samma lag bidrar givetvis till att intresset från supportrarna är stort även den här säsongen. Vi märker av det i förfrågningar och kontakter, det är många som ser fram emot fredagens premiär, säger Andreas Söderman, informationsansvarig i Vetlanda BK.

Ett ytterligare tecken på att intresset är stort är att den kampanjfilm klubben publicerade i fredag nu har över 21 000 visningar på Facebook. Till tonerna av Lena Philipssons ”Kärleken är evig” får supportrar såväl drömma sig tillbaka som blicka framåt.
– Vi ville hitta ett sätt att förmedla att bandy är gemenskap, och att spelare i alla åldrar och publik tillsammans ska göra en bra säsong. Sedan är ju dagarna innan seriepremiären de dagar då man verkligen kan tillåta sig att drömma, säger Andreas Söderman som hoppas att intresset på försäsongen avspeglas i en bra publiksiffra vid premiären.

Förra säsongen hade man ett publiksnitt på 1206 åskådare och slog publikrekord i kvartsfinalen mot Villa Lidköping, då 2013 åskådare kom till Sapa Arena. På fredag mot Bollnäs räknar hemmaklubben med mycket publik. Inför matchen kommer supporterföreningen Kullen Fans genomföra sitt traditionsenliga fackeltåg med närmare 100 supportrar i tåget.
– Vi kan nog räkna med att det är fullsatt på sittplats på fredag och att det kommer vara trångt på ståplats. Hur stor publiken blir är svårt att säga eftersom vi inte har så mycket förköp på ståplats, men en publiksiffra över förra säsongens publiksnitt är realistiskt att hoppas på, säger Andreas Söde

Läs också