Elitserien: Villa i samarbete med MOD

Villa Lidköping BK har utökat samarbetet med MOD – det vill säga organisationen Mer OrganDonation som kämpar för alla som står på väntelistan för en organtransplantation i Sverige. Det är första elitföreningen inom de stora lagsporterna som på ett aktivt sätt arbetar tillsammans med MOD.
På Villa Lidköpings A-lagsdräkter finns numera logotypen MOD. Bandyspelare behöver förstås mod, men nu står alltså MOD för mer organdonation.
– Det är tredje säsongen som vi samarbetar och nu gör vi det mer aktivt. Vi är glada över att medverka från vår sida i en så här viktig sak, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.
Peter Carstedt i MOD är mycket glad över att få synas tillsammans med Villa Lidköping.
– Det är beundransvärt att en elitförening på det här sättet tar ställning i en viktigt samhällsfråga. Vi hoppas att få med fler klubbar på högsta nivå.
Spelarna i Villa Lidköpings trupp har fått en information om det stora behovet av organdonation. Daniel Andersson ställer upp som en särskild ambassadör.
– Att få med sådana förebilder som Daniel i vårt arbete känns fantastiskt bra, säger Peter Carstedt.
Inom kort finns det möjlighet att via Villa Lidköpings hemsida gå in och närmare studera vad organdonation innebär.
– Vi vill i första hand att så många som möjligt ska ta ställning. Behovet av organdonation är hela tiden stort.
Vid Villa Lidköpings hemmamatch mot Tellus i Sparbanken Lidköping Arena på fredag kväll kommer representanter från MOD att finnas på plats för att ge ytterligare information.

Bildtext
MOD finns numera på Villa Lidköpings dräkter som ett bevis på samarbetet med föreningen och organisationen för Mer OrganDonation. Peter Carstedt från MOD och Villa Lidköpings klubbchef Jonas Johansson gläds åt det utökade samarbetet. Foto: Bengt Anderson.

Läs också