Stinsen Arenas namngivare Aktiestinsen har avlidit 101 år gammal

Lennart Israelsson, mer känd som ”Aktiestinsen”, har avlidit 101 år gammal, rapporterar Smålands-Tidningen. Lennart Isarelsson fick frågan om han kunde tänka sig att stödja planerna på ett hallbygge för Nässjöbandyn. Han svarade utan betänketid, ”Ni får en miljon kronor.” Som ett tack är anläggningen namngiven till Stinsen Arena. Lennart firade sin födelsedag den 6 februari men på tisdagskvällen somnade han in lugnt och stilla med anhöriga vid sin sida.
För Aktiestinsen var aktier en hobby som växte sig så stor att hans portfölj uppgick till som mest 150 MSEK, skriver Dagens PS.

Han jobbade som järnvägsföreståndare åt SJ när intresset för aktiehandel tog fart och sedan utvecklades till en mångmiljonsuccé. Dagens PS har tidigare intervjuat Lennart Israelsson. Han berättade då att han inte hade något direkt intresse av att tjäna pengar. Hans aktieaffärer var mer på skoj, en kul fritidssysselsättning, och han har också gett bort i stort sett hela sin förmögenhet som han förvärvat på aktier till bland annat föreningslivet.

”Vad ska jag med så mycket pengar till? Äter jag för mycket blir jag fet, dricker jag får jag ont i huvvet, reser jag bort längtar jag hem lika fort”, har Aktiestinsen även deklarerat i en intervju med Smålandstidningen.

Lennart Israelsson var både en krutgubbe och renlevnadsmänniska av stora mått, skriver PS. I en intervju berättade han bland annat att han aldrig druckit starksprit eller rökt en cigarett i hela sitt liv.

Läs också Stinsen hyllas i Nässjö
Läs också: Stinsen Arena invigd och inspelad

Läs också