Ekonomi: Ackorduppgörelsen klar för IFK Kungälv

Foto: Johan Spanås (C) www.bandyfoto.se

Under måndagen klubbade Göteborgs tingsrätt igenom den ackordsuppgörelse som föreningen har gjort med klubbens fordringsägare, skriver IFK på sin hemsida. IFK Kungälv som tvångsnedflyttades från elitserien på grund av svaga ekonomin kan nu lägga rekonstruktionen bakom sig. Nu kan IFK fokusera på att på den sportsliga verksamheten och bygga upp en stabil grund för föreningen. – Målsättningen är att föreningen ska komma tillbaka till den högsta nivån, men det ska ske genom att långsiktigt arbete utan kortsiktiga satsningar, säger Stefan Strand.
I höstas godkände Göteborgs tingsrätt IFK Kungälvs ansökan om rekonstruktion. Under vintern har förhandlingar om en ackordsuppgörelse med klubbens fordringsägare gjorts och under måndagen klubbades uppgörelsens igenom av tingsrätten.

– Vi har arbetat målmedvetet under vinter för att få det här att gå i mål. Föreningen känner stor tacksamhet till fodringsägarna för att de har ställt upp för IFK Kungälv och för att de tror på föreningen, säger IFK Kungälvs ordförande Stefan Strand.

– Under våren har vi arbetat med en vision och värdegrundsarbete för att bygga ett nytt Kungälv. Grundpelaren är en satsning på våra egna ungdomar. Dels vill vi utveckla dem till duktiga bandyspelare, men vi vill också ge dem sunda värderingar och upplevelser tillsammans för att de ska komma ihåg sin aktiva tid som bandyspelare i föreningen som en positiv upplevelse för resten av livet. Lyckas vi med det tror vi att även de kommer fortsätta vilja engagera sig i bandyn när de blir äldre och inte längre spelar själva. Målsättningen är att föreningen ska komma tillbaka till den högsta nivån, men det ska ske genom att långsiktigt arbete utan kortsiktiga satsningar, säger Stefan Strand.

Läs också