Spelarnytt: Oenighet kring Martin Landströms kontrakt

Martin Landström har aviserat att han vill lämna Vetlanda BK som låtit Martin tillåtelse att träna med Västerås SK. Inför förra säsongen förlängde Vetlanda kontraktet med Martin Landström. Kontraktet löd på 1 + 1 år. Vetlanda anser att man har uppfyllt sin del av kontraktet för att optionsåret ska gälla över kommande säsong 2017/2018. Då det finns en oenighet kring detta har Vetlanda valt att lämna ärendet till Svenska Bandyförbundets Skiljenämnd.
– Det finns inga hard feelings mellan oss och Martin och vi vill inte tvinga någon att spela för oss. Vi anser dock att vi har fullgjort vår del av kontraktet och därför låter vi Skiljenämnden titta på kontraktet för att få en rättvis och objektiv bedömning. Vi avvaktar deras dom och utifrån den får vi komma överens om hur vi går vidare, säger Anders Freijd, ansvarig i Vetlandas sportkommitté till klubbens hemsida.

Martin Landström har spelat i VBK sedan 2014, då han kom från moderklubben Tranås BoIS. Föregående säsong gjorde han 26 poäng på 26 matcher i Elitserien och vann SM-guld med J20.

Läs också