Spelarnytt: Bröderna Määttä förlänger med Edsbyn

Tuomas Määttä, Moderklubb Botnia Finland.

Edsbyns IF har knutit till sig det finska brödraparet Tommi och Tuomas Määttä med en förlängning av deras kontrakt. De har skrivit på nytt kontrakt som sträcker sig över den här säsongen plus ytterligare två säsonger.
De Botniafostrade bröderna kom till Edsbyn inför säsongen 2016/17. Tuomas gjorde 17 mål och 12 assist i grundserien följt av 6 mål och 5 assist i slutspelet. Med sina två mål i finalen såg han till att Edsbyn vann sitt tionde SM-guld genom att besegra ärkerivalen Bollnäs med 3-1. Även Tommi Määttä spelade till sig en plats i backlinjen. Han noterades för 3 mål och 1 assist föregående säsong.  
 
De nya kontrakten innebär att bröderna stannar i Edsbyn till mars 2020,
Kontraktsförlängningarna är väldigt viktiga som gör att Edsbybandyn börjar kunna se på framtiden med stor tillförsikt. Bröderna är inte bara viktiga på isen utan är också viktiga föredömen på sidan av och har stora ambitioner i sitt framtida bandyspelande vilket föreningen har stor nytta av, skriver Edsbyns IF som betonar betydelsen av Miljonklubbens pengainsamling för att möjliggöra förlängningarna.
 
Tidigare den här säsongen förlängde Joakim Svensk sitt kontrakt på samma sätt och det jobbas nu intensivt med ytterligare förlängningar.

I kväll tar Edsbyns IF emot Broberg Söderhamn i elitserien. Det är osäkert däremot om Tuomas Määttä spelar kvällens match efter den smäll han fick i fredagens match mot IFK Vänersborg.

Läs också