Elitserien: Det ljusnar för TBs nyförvärv

Tre av Tillbergas fyra nyförvärv inför kommande säsongen. August Elebring och Klipp & Klistrat: Bandyworld Foton: Tillberga

Tillberga har inlett med förlust i premiären mot Broberg och hade vänd 0-2 underläge till seger mot Kalix senast. I kväll väntar Villa Lidköping för Västeråslaget som tappat en hel del rutin i truppen. Fyra nya spelare har kommit in som nya spelare i truppen. August Elebring och Alexander Sundström har inte kunnat spela än.

Nyförvärven Alexander Sundström och August Elebring har haft en tung start på säsongen. Ingen träningsmatch under hela försäsongen men nu börjar det ljusna för August Elebring.

– Knäskålssenan gick av i somras. Opererade då in en skruv och en vajer i knät för att hålla ihop det.  Vajern och skruven opererades bort för en dryg vecka sedan och tog stygnen i söndags.

August kunde ha gjort operationen för länge sedan men tog väldigt lång tid att få en operationstid. Först nu kan August börja trappa upp träningen för att nå upp till full kapacitet men skyndar långsamt.

– Svårt att säga när jag är tillbaka i matchform.  Jag har åkt på ett par skador tidigare så vet att det handlar om att ”skynda långsamt” just nu.

Tipset i kvällens match mot Villa Lidköping?
– Blir en tuff match, vi går in med en bra känsla i kroppen från Kalix-matchen senast.

Vilket lag vinner SM-Guld och vilka spelar finalen?
– Saik-Bajen spelar final tror jag, svårt att säga vilka som tar hem det.

Vilken plats kommer Tillberga på i elitserien?
– Elitserien nästa år är målet.

 

Läs också