SM-Kvartsfinal 5: Hammmarby klara för semifinal

Hammarby fick en bekväm resa mot Vetlanda i den femte avgörande kvartsfinalmatchen. Vetlandas landslagsstjärnor Joakim Andersson och Johan Löfstedt kom inte upp på nivå.
Ilja Grachev visade vägen för Hammarby offensivt. – Vi jobbar kopiöst för varandra i deffen och gör ett väldigt bra jobb offensivt, säger Ilja efter storsegern till Bandyworld.

– Tycker vi visar en otrolig vilja från början och vi vet att vi är komfortabla på hemmaplan och vi har ett otroligt stöd från läktaren gör att det bli lite lättare att spela, säger Ilja.
Hammarby kom väl lätt igenom på kanterna i dag mot Vetlanda och skaffade sig flera hörnor i första. Dessutom drog på sig flera utvisningar. Vetlanda kom aldrig in i matchen på riktigt allvar.
– Vi spelar verkligen otroligt bra idag med tanke på väderförhållandena, vi jobbar kopiöst för varandra i deffen och gör ett väldigt bra jobb offensivt, vi har väldigt många lägen där vi kan göra 3-4 kassar till, sa Ilja som inledde målskyttet på en hörna.

Hammarby vann sina hemmamatcher med Vetlanda vann sina två. Vetlanda visade inte riktigt att man är ända framme för att nå semifinal. Laget är dock på god väg.
– Vi är starkare än Vetlanda genom fem matcher, och vi visar återigen vilken styrka och lagmaskin Hammarby är.

Nu väntar årets favoriter till SM-guldet. Det är Sandviken som inför säsongen var storfavorit. Hammarby har dock fått ökat favoritskap på sig inte minst genom nyförvärvet Alan Dzhusoev som gjorde två mål idag. Även Ilja gjorde två mål idag och han säger så här inför mötet mot Sandvikens AIK.

– Det är semifinal och där kan allt hända, det är två väldigt bra lag som möts. Det gäller att ta vara på lägena så ges mot Sandviken och vi vet att de vill hålla mycket i boll. I detta skede så gäller det inte bara hårt jobb utan att även att ha turen med sig. Så vi får försöka och hitta nycklar och svagheter i deras defensiv medans vi håller hårt i våran, så jag tror det kommer bli en stenhård batalj!
Hammarby – Vetlanda 7-1 (3-0)
07:52 1-0 Ilja Grachev Ass: Robin Sundin – Hörna
19:21 2-0 Adam Gilljam – Straff
26:13 3-0 Robin Sundin Ass: Adam Gilljam
58:55 4-0 Ilja Grachev Ass: Adam Gilljam
75:37 4-1 Philip Lennartsson Ass: Johan Löfstedt – Hörna
77:32 5-1 Kasper Milerud Ass: Adam Gilljam
78:16 6-1 Alan Dzhusoev
85:31 6-2 Pontus Vilèn
87:31 7-2 Alan Dzhusoev – Hörna
Utvisningar: Hby 1×5 2×10 VBK 7×10
Hörnor: 12-8
Publik: 2 663

Läs också