SM-Final: Datumen klara

Datum och tidpunkter för vinterns höjdpunkter är nu fastställda. Fredag 22 och lördag 23 marsarrangeras säsongens finaler i Uppsala.

Tävlingssäsongen närmar sig för Sveriges bandyklubbar och i slutet av mars samlas Sveriges bästa lag i Uppsala. Tre ungdomsfinaler avgörs fredag 22 mars. Både dam- och herrfinalen avgörs lördag 23 mars, 12.00 är det avslag i damfinalen medan herrfinalen startar 18.00.

 

– Bandyfinalerna i våras visade att vi valde rätt som tog steget över till Uppsala. Vi kom tillbaka till en brett förankrad folkfestkänsla som verkligen spelar roll för den som vill vara med på plats. Det gäller nog för både publik, funktionärer och aktiva, säger Svenska Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson som intygar att han ser fram mot den finalfest som den 23 mars ska avsluta den kommande säsongen.

 

Efter fem år i Stockholm var Bandyfinalerna tillbaka på Studenternas i mars 2018. Skutskär vann damguldet inför rekordpubliken 5 198 åskådare och Edsbyn segrade i herrfinalen.

 

– Det känns väldigt inspirerande och kul att få välkomna hela Bandy-Sverige tillbaka till Uppsala och Bandyfinalerna när vi nu spikat datum för 2019 års upplaga. Uppsala visade med största tydlighet förra året att finalerna återigen är tillbaka på hemmaplan och bjöd upp till den bandyfest som staden är känd för. Extra glädjande att traditionen med Bandyfrukost verkligen lever vidare men också att damfinalen lockade till nytt publikrekord, säger Ola Rosén projektledare för Bandyfinalerna.

 

BANDYFINALERNA 2019 – UPPSALA

FREDAG 22 MARS

Final i Pojkelitserien P18

Final i Flickallsvenskan F17

Final i Juniorelitserien P20

LÖRDAG 23 MARS

12.00 Damfinal

18.00 Herrfinal

Läs också