SuperCupen – AIK nära slutspel direkt – Seriefinal för P&L City och Ljusdal på torsdag

De båda allsvenska nykomlingarna Katrineholm och AIK toppar den östra gruppen i ”SuperCupen” före fjolårets elitserielag Kalix och Tillberga. AIK besegrade Katrineholm i gruppens första match med 5-3 i den tidiga gruppfinalen. Därefter har Katrineholm segrar mot fjolårets elitserielag Kalix och TB. AIK är klara för slutspelet såvida inte laget förlorar mot TB i den avslutande matchen med fler än ett mål. Kalix hade i helgen ett tufft program med säsongens första match i fredags 3-4 mot Katrineholm och därefter ytterligare två matcher samma helg med seger mot TB 5-4 och därefter förlust mot AIK 3-7.

På torsdag blir det ren final i Mellangruppen mellan Peace & Love och Ljusdal. Lagen har exakt samma målskillnad, 16-4, och vinnande laget går till slutspelet. Västanfors har tappat flera tongivande spelare och har haft det tufft så här långt under försäsongen med bl a två förluster i gruppspelet. I sista omgången möter Västanfors allsvenska nykomlingarna IFK Rättvik som även de har två raka förluster i gruppspelet.

Åby Tjureda toppar den Södra gruppen efter två tunga segrar i helgen. 6-4 mot Lidköpings AIK och 3-2 mot Tranås BoIS. Ytterligare en match har spelats i gruppen och det är Nässjö som besegrade Lidköpings AIK med 4-3. Lidköpings AIK är utslagna ur cupen. I övrigt har samtliga lag fortsatt chans att ta sig vidare då halva gruppspelet återstår att spela.

IFK Kungälv är på god väg att nå slutspelet i SuperCupen från den Västra Gruppen. Med två inledande segrar mot Gripen Trollhättan 5-2 och 8-5 mot Boltic så återstår Örebro SK på lördag. Gripen har spelat klart i gruppspelet och hoppet för dem att nå slutspelet är att Örebro besegrar Kungälv med fler än tre mål. Matchen spelas på lördag. Vid seger har Örebro möjlighet att ta sig slutspelet om även Boltic besegras på söndag. Boltic har två raka förluster så här långt.

Länk till respektive grupptabell och gruppresultat finns i texten ovan.
Slutspelet spelas så här >>

 

Läs också