Spelarnytt: Felix Pherson har förlängt med Villa Lidköping

Villa presenterade på nyårsafton nytt kontrakt med Felix Pherson.
– Trivs jättebra här, jag spelar i ett fantastiskt lag och har en hel förening samt en ledarstab och ett lag som tror på mig, säger Felix Pherson som nu är klar för ytterligare tre år med klubben.

#74 Felix Pherson med IFK Rättvik som moderklubb finns även med i den bruttotrupp som förbundskapten tagit ut inför VM i februari. Denna säsongen har Felix svarat för 14 poäng, tio assist och fyra mål som samtliga är spelmål. Felix spelar vänsterhalv och har varit utvisad två gånger under innevarande elitseriesäsong.

Nu är det klart med fortsättning i Villa. Vad det ett självklart val?
– Jo, men det var det väl tillslut, det var lite funderingar först men sen tog jag beslutet att hoppa på tåget.

Fanns det andra alternativ?
– Jag hade några men det var väl egentligen bara två alternativt att fundera över och det var antingen att flytta hemåt någonstans eller vara kvar.
Felix kom till Villa Lidköping för två säsonger sedan, då från IFK Vänersborg. Nu har han tagit stora kliv och vill trycka på att det är mycket tack vare alla bra spelare, ledare och speciellt fystränare Gustav Fabiansson.
– Det har varit en stor skillnad att spela med så bra spelare som gör mig bra, jag tycker att jag flyger lite under radarn bland alla stjärnor.

Men du måste hålla med om att du har tagit stora kliv?
– Självklart har jag pekat här men jag vill passa på att hylla vår fystränare, Gustaf Fabiansson som har varit stor del i att jag har skapat en ny dimension till mitt spel. Han har fått mig att bli bra många saker som jag inte tränat på tidigare, så jag har mycket att tacka honom för det, säger Felix.

Nu står det alltså klart att klubben och Felix går samma väg i minst tre år till, en kontraktslängd som båda parter var överens om.
– Vi sa tidigt att antingen gör vi det långsiktigt eller inte alls, både mina och föreningens ord var så. Det här är det bästa för både min och föreningens utveckling.
Villa Lidköping leder just nu serien, besegrade igår Sandviken med 8-2 på bortaplan och har sju raka vinster.

Man mår rätt bra just nu va?
– Det är jättebra harmoni i laget just nu så det är inget att fundera på, det är bara att köra på. Vi fick en bra boost nu senast mot Sandviken och gjorde en klockren insats.

Klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson är såklart mycket nöjd med kontraktet.
– Felix har gått från klarhet till klarhet sedan han kom till oss och det är väl sällan man skådat en sådan powerspeed-spelare som han är. Vi är glada att vi får behålla honom och vi tror att det är en landslagsspelare i många år framöver. Vi kommer att ha mycket glädje av honom som halv och han kommer driva stora sår i motståndarna även kommande tre åren.
Hur ser du på kontraktslängden?
– Egentligen så var diskussionen där hela tiden och det var inga andra alternativ, varken från föreningen eller Felix, vi vill göra det här på ett långt kontrakt så det var inga konstigheter. Nu känns det jättebra måste jag säga. Jag hade inte velat ha honom i ett motståndarlag, avslutar Jonas.

Läs också