Spelarnytt: Hugo Lundqvist lånas ut till Katrineholm

Katrineholm Bandys A-lagsmålvakter har varit skadeförföljda under säsongen och nu har klubben bestämt sig för att bredda truppen ytterligare på den positionen genom att låna in 20-årige Hugo Lundqvist från IFK Motala, skriver klubben i pressmeddelande.

Med Henrik Karlsson skadad sedan mitten av november och Philip Zander skadad sedan lördagens bortamöte med TB Västerås så kände Katrineholm Bandys sportgrupp att det var dags att säkra upp målvaktspositionen. Lösningen blir att klubben lånar in 20-årige Hugo Lundqvist från elitserieklubben IFK Motala tills vidare.

– Med tanke på den ovissa skadan som Philip ådrog sig så kände vi att vi var tvungna att agera snabbt för att få in en målvakt till. Valet föll på Hugo eftersom han passar bra in på beskrivningen av vilken typ av målvakter vi vill ha, det vill säga unga och hungriga, säger sportchef Jonas Åkerström och fortsätter:

– I Hugo får vi en målvakt som, trots att han är ung, har mycket erfarenhet och som alltid gör allt för att hjälpa sitt lag att vinna matcher.
Lundqvist fick mycket uppmärksamhet under förra säsongen då han helt plötsligt blev “tvungen” att bli Elitseriemålvakt då Jussi Aaltonen skadade sig och Jacob Claesson lämnade IFK Motala.

Det går trögt i Allsvenskan som nykomlingar från division ett. Dessutom har man en tung skadelista. Skadelistan blev längre efter helgens match mot TB. Då med Philip Zander, Hugo Klarén och Oscar Jepsen. Sedan tidigare finns Lucas Palm, Henrik Karlsson och Joakim Olofsson på skadelistan. Just nu är Jesper Ekström avstängd medan Linus Bodeström är tillbaka från sin avstängning.

Hugo Lundqvist debuterar troligen i helgen efter att ha tränat med laget i veckan. Något han ser fram mycket emot, skriver Katrineholm Bandy:
– Det känns jättekul att få börja spela igen. Det var väldigt länge sedan nu, så det ska bli jättekul, säger Lundqvist, som varit i träning med IFK Motala ett antal veckor efter att under hösten haft skadeproblem.

Lundqvist säger sig inte heller skrämmas av att kastas in i ett lag med ett prekärt läge i tabellen.

– Jag ser det som en rolig utmaning och det är ju lite samma situation som vi hade i Motala förra säsongen. Det är inte helt nytt på det sättet och man får se det som en rolig utmaning, konstaterar han.

Läs också