Spelarnytt: Albin Thomsen återvänder till Villa Lidköping

Villa Lidköping Sandvikens AIK 3-2

Albin Thomsen klar för moderklubben – hemma igen efter tre år i Sandvikens AIK och bandygymnasiumet där.

-Det har hela tiden varit ett mål, kommenterar Albin Thomsen återkomsten. 

– Det känns helt fantastiskt att få komma tillbaka till moderklubben och flytta till Lidköping igen. Det är något man alltid har tänk på och att det blev så här tidigt är jättekul, säger 19-årige Albin Thomsen via klubbens hemsida.

– Det har varit en jättebra resa i Sandviken. Jag är nöjd med de tre åren och har mognat mycket både som person och som bandyspelare.
Han beskriver sig själv som en skridskostark och målfarlig forward.

Klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson:
– Såklart kul att få hem en av sina egna Lidköpingssöner hem till Villa. Vi har följt hans utveckling när han varit i Sandviken och vi tycker att han, kanske inte den här säsongen som blev en liten mellan-säsongen, men säsongen innan var väldigt fin, säger Jonas och fortsätter:
– Vi har haft ett resonemang med Magnus Muhrén som var tränar för Albin under sin debutsäsong och han hade bara lovord om Albin. Även om han var ung när han gick från oss så minns jag att han hade bra näsa för målet och det har han visat även i Sandviken.
Villa Lidköpings ambition den här säsongen är att hålla truppen intakt.

Ambition att hålla truppen intakt – ”Enda nyförvärvet”

– Det är ett spännande framtidsnamn vi knyter till oss här. Vår ambition är att behålla truppen intakt så som det ser ut nu så blir troligtvis Albin vårt första och enda nyförvärv den här säsongen på herrsidan.

Läs också