Spelar & TränarNytt: IFK Rättvik har nya tränare Törnberg klar – Spelartruppen med två nyförvärv från Edsbyn

Leksands Cup 2018 - IFK Rättvik segrare Foto: Göran Erlandsson

IFK Rättvik har hittat en ny tränare. Det är Peter Törnberg som ersätter Mickael Bratt. Vidare har man klart med nyförvärv från Edsbyn.

Peter Törnberg har tidigare tränat Edsbyn och Bollnäs.
– Vi har under flera år undersökt att få Peter till föreningen och nu känns det otroligt bra att vi har lyckats få in en sån meriterad tränare, säger Gusse Bjernulf från styrelsen via klubbens hemsida.

Anledningen till att Micke Bratt lämnade Rättvik var  arbetssituationen på det civila planet och om inget oförutsett händer med det civila arbetet kommer Micke att återgå till sin gymnasielärartjänst i Stockholm, skrev klubben i samband med att man meddelade Mickes avgång.

IFK Rättvik har tidigare gjort klart med två nyförvärv till sin spelartrupp. Det är Emil Strandberg och Jonas Söder från Edsbyns IF.

-Emil är en stark allround spelare som vi haft ögonen på under flera år och det känns riktigt bra att få in honom i truppen.
-Jonas är en önskespelare för oss. Han kommer att göra stor nytta med sin skridskoåkning och vassa skott, säger Rättviks sportchef om spelarna.

Sedan tidigare har följande spelare kontrakt för IFK Rättvik inför kommande Allsvenska säsongen.

Jonas Röine
Marcus Lindholm
Jesper Hjelm
Mattias Widén
Adam Björk
Martin Höök
Martin Widén
Filip Gesar
Joakim Sjöblom
Jacob Erlandsson
Ludde Bjernulf
Tim Stjernström
Anton Momqvist
Sam Börjes
Olle Öijer

Läs också