Träningsmatcher: Mästarna vann premiären

Träningsmatchandet fortsätter. Under senaste veckan har de båda Lidköpingslagen spelat. Allsvenska Lidköpings AIK spelade 3-3 efter sen kvittering på straff mot Tillberga i ABB-Arena. Det var Tillbergas andra träningsmatch för säsongen och båda har slutat oavgjort 3-3. Den första spelades mot Falu BS.

I går spelade Villa Lidköping sin första match mot säsongsdebuterande Frillesås. Juniordebutanter och nyförvärv gjorde debut i Villas A-lagströja. Det slutade med att Linus Hagman gjorde hattrick i sin seniordebut och att nyförvärvet och att även notoriske målskytten Christofer Edlund gjorde hattrick sin första match i Villatröjan. Erik Säfström debuterade i Villatröjan. Seniordebuter i Villatröjan gjorde även Tobias Augustsson, Oliver Hellgren och målvakten Erik Tengström. Tobias gjorde även mål!
– Dom yngre har varit med och tränat under försäsongen, alla gör det bra och det är extra kul att vi får så många debutanter, det är bra att dom är med och känner på hetluften, sa Tobias Backman till VLBKs hemsida efter matchen.
– Jag tycker att vi får igång ett rätt bra offensivt spel, vi har en hög delaktighet och då är vi jobbiga att möta. Att vi släpper två bakåt tyder också på en bra defensiv insats och det finns bra saker att ta med sig från det också, kommenterade Tobias Backman efter segern med 13-2 mot Frillesås. Frillesås matchar på nytt på lördag då mot IFK Vänersborg som har säsongspremiär.

Svenska Mästarna Edsbyn har avklarat sin säsongspremiär. Seger mot hälsingekonkurrenten Broberg med 6-5. Efter 3-1 i halvtid ökade Edsbyns på till 6-2 genom bland annat två mål av Jonas Edling. Vadin Arkhipkin och Martin Söderberg tvåmålsskyttar för Broberg. Matchens poängkung blev Daniel Burvall Jonsson med ett mål och två assist. Edsbyns nyförvärv Robin och Jesper Öhrlund gjorde varsitt mål och det blev även poäng för unge Rasmus Skarps som assisterade till ett mål.

Broberg vann den andra träningsmatchen mot allsvenska IFK Rättvik. Segersiffrorna skrevs till 7-4 efter att Martin Söderbeg gjort fyra mål. Tim Stjernström blev tvåmålsskytt för Rättvik.

I kväll tar Broberg emot Falu BS och IFK Rättvik spelar mot svenska mästarna Edsbyns IF.

Läs också