Träningsmatch: Sirius och SAIK spelade oavgjort

Elitserien SAIK Frillesås Skärmklipp Bandyplay Bandyworld

Fredagens enda träningsmatch mellan elitserielag spelades mellan Sirius och Sandvikens AIK.  Tidigare i veckan föll SAIK mot Broberg med 4-3 i lagets första match för säsongen. Nu blev det oavgjort 5-5 mot Sirius. Det var uppsalalagets första ”poäng-tapp” för säsongen. Tidigare har man slagit både Tellus och Hammarby med 5-3 respektive 8-3.

Määttä målhungrig och Ted började ”näta” mot Hammarby – Sirius Teemu Määttä har inte gjort mindre än åtta mål för Sirius så här långt på tre matcher. I kväll blev det dock bara ett mål för Teemu. SAIK gick upp till ledning med 4-1 i första halvlek, men Sirius kom tillbaka och vände till 5-4. Sirius nyförvärv Ted Bergström svarade för två mål i matchen. Ted har gjort tre mål hittills. Det första målet i Siriuströjan kom i träningsmatchen mot Hammarby som han lämnade inför denna säsongen.

Daniel Berlin och SAIKs nyförvärv Niklas Holopainen svarade för två mål vardera i fredagens match mot Sirius. Det var Niklas första mål i S-märkta tröjan. 22-åringe kommer närmast från IFK Kungälv och har spelat för det finska A-landslaget. Victor Berling debuterade i SAIK-tröjan som libero mot sina forna lagkamrater i Sirius. SAIK saknar fortfarande skadade David Brodén.

Tidigare i veckan

”Broberg bäst i Hälsingland”

Broberg är laget som har spelat flest försäsongsmatcher så här långt besegrade tidigare i veckan Sandviken efter att under förra veckoslutet vunnit DM i Hälsingland. Detta efter seger mot Ljusdal i semifinalen och finalseger över Bollnäs med 6-2.

Bollnäs besegrade Edsbyn i sin semifinal med 6-4.

Lyckad återkomst för Jocke Andersson  i det oväntat jämnt smålandsmöte

Joakim Andersson gjorde fyra mål direkt när han gjorde comeback i Vetlanda efter en sejour i Villa Lidköping. Allsvenska Nässjö svarade för bra motstånd och 20-årige Linus Jönsson gjorde tre mål för Nässjö IF som endast föll med 6-5 i Hydro-Arena. Till följd av Corona så är Gustav Enhagen klar för ytterligare en säsong med Nässjö IF. Gustav var på väg till Stockholm och hade klart med jobb, men Corona ställde till det Gustav. Vetlandas Pontus Nordström, August Klang och Isak Karlsson som ingår i ett samarbetsavtal mellan klubbarna spelade för Nässjö.

Resultat träningsmatcher

 

Läs också