Spelarnytt: Frillesås har gjort klart med ny ryss

Andrey Gerasimov Foto Frillesås

 Frillesås har gjort klart med ryske anfallaren Andrey Gerasimov inför Elitseriesäsongen 2021/22. Anledningen till att Frillesås valt att ta in Andrey beror på att Robin Mohlén drabbats av en långtidsskada där utgången är oviss.

33-prige Andrey Gerasimov  Mayak från Krasnoturjinsk som moderklubb.

Under sin seniortid har Andrey representerat Mayak, Baykal Energy, Sibselmash, Raketa Kazan samt Uralsky Trubnik i den ryska högstaligan där det har blivit 351 mål på 495 matcher. Föregående säsong spelade han i norska Elitserien och Sarpsborg Bandy där han fyllde på sin målskörd med ytterligare 31 mål på de 13 matcher han spelade.

Andrey beskrivs som en fysiskt stark spelare, bra skridskoåkning samt med ett vasst skott som säkerligen kommer ge utdelning i vinter.

Orsaken till att Frillesås valt att ta in Andrey beror på att Robin Mohlén drabbats av en långtidsskada där utgången är oviss. Med anledning av det täta matchschemat denna säsong så skulle risken att slita alldeles för hårt på resterande spelare äventyra Frillesås Bandys målsättning vilket gjorde att man tog detta beslut.

Andrey kommer förhoppningsvis ansluta innan seriestart men allt beror på beslut från Migrationsverket.

Läs också