Elitserien: Västerås vann Aros-derbyt mot Sirius | Highlights

Västerås SK vann Aros-derbyt på Studentarnas IP mot IK Sirius.

I vinterns första snöväder på Studenternas IP så spelades det första Aros-derbyt. Det blev Västerås som avgick med segern där Sirius ägde mycket boll men Västerås hade vassaste avslutningarna.  Matchen spelades i tre perioder till följd av snöfallet och när sista perioden spelades hade nederbörden upphört. Västeråssegern innebär att man fortsätter att skugga Villa Lidköping i serietoppen som tvåa i tabellen. 

I ElitserienLive.se så kommenterade Jesper Jonsson  matchen och Västerås SKs inledning av serien där det har blivit fem segrar och ett kryss så här långt.
– Det är så klart jättebra. Vi har näst intill full pott. Men vi vill utvecklas under säsongen här och jag tycker vi trappar upp. Sedan är och vill vi vara tunga över 90 minuter. Även när det är sådan förutsättningar som så visar vi att de är de sista tiominuterna som avgör. Även så i dag. Då är det skönt att ha med sig det att vi vet att om vi gör rätt grejer under 80-85 minuter så är vi starka över 90 minuter.

Sirius har inte samma start på tabellen. Vann mot Frillesås som ligger sist tidigare i veckan. Nästa match ställs de blåsvarta mot Gripen.
Sune Gustafsson, försvarare i Sirius, kommenterade matchen sår här:
– Speciell match. Tror det var första gången jag spelade 3×30 minuter.
Vad är det inte som stämmer i och med att det inte blev seger?
– Jag vet inte riktigt. Tycker att vi jobbar och sliter men vi får inte de riktigt klara målchanserna. De kan inte göra mål när vi har bollen. Så vi ska ha mer boll som de bästa lagen har. De bästa lagen kan ju hålla bollen hela tiden och sedan skapa en rejäl målchans. Det är det vi försöker också men vi målchanserna har inte kommit.
Mot Gripen ska vi ha två poäng.

Sirius kom till spel utan skadade Tobias Nyberg och Västerås saknar Martin Landström.

IK Sirius – Västerås SK 1-5 (1-0)

Mål, IKS: Jimmy Jansson.
VSK: Jesper Jonsson 2, Joel Engström, Christoffer Fagerström, Kasper Sandgren.
Utv, VSK: 10
Straffar: 0-0
Hörnor: 7-10 Hörnmål: 0-2
Publik: 1 309

Läs också