Landslaget: Svenska truppen uttagen till trenationers i Karlstad

Foto Peter Johansson Svenska Bandyförbundet

I dag presenterades den svenska truppen till trenationersturneringen i Karlstad. Sveriges herrlandslag möter Norge, Finland och Sverige U25. Förbundskapten Mattias Sjöholm har, inför uppladdningen av VM i Växjö/Åby senare i vår, och inför turneringen i Karlstad plockat ut 16 spelare. I truppen saknas bland annat Tobias Nyberg, Sirius.

– Vi har tagit ut en trupp som ser intressant ut inför de här landskamperna. Det är bland annat några nya spelare som inte varit med tidigare denna säsong. Det handlar om att försöka få en så bred bild som möjligt. Det betyder att det finns några som inte är uttagna den här gången som har varit med tidigare. Samtidigt vill jag poängtera att man fortfarande kan vara aktuell för spel i VM i vår även om man inte är med på denna samling. Den truppen tar vi ut senare. Nu vill vi hinna se så många som möjligt, säger förbundskapten Mattias Sjöholm.

– Vi är i den fasen nu där vi vill lära känna så många som möjligt som vi ser är aktuella just nu. Vi vill bilda oss en så bra uppfattning som möjligt för att kunna sätta ihop det vi tror och känner är det bästa laget. Det finns enormt mycket bandykompetens i den här truppen så det är tuff konkurrens om varenda plats. Men det är nästan halva säsongen kvar, med slutspel i Elitserien dessutom, så mycket kan hända innan VM, avslutar Mattias Sjöholm.

Truppen:
Albin Airisniemi Sandvikens AIK
Christoffer Edlund Villa Lidköping BK
Erik Pettersson Bollnäs GIF
Erik Säfström Villa Lidköping BK
Henrik Karlström Edsbyns IF
Henrik Kjellsson Västerås SK
Joel Broberg Villa Lidköping
Linus Pettersson Sandvikens AIK
Ludvig Johansson Villa Lidköping BK
Martin Johansson Villa Lidköping BK
Martin Karlsson Villa Lidköping BK
Martin Landström Västerås SK
Martin Söderberg Brobergs IF
Nils Bergström IK Sirius BK
Oskar Vikblad Edsbyns IF
Viktor Spångberg Västerås SK

Läs också