Topp- och streckmatcher

När drygt halva elitserien är spelad så börjar det dra i hop sig på allvar. De åtta slutspelslagen ser ut att ha ryckt åt sig en säker plats, men bakom jagar Sirius, Vänersborg och GAIS. Sirius har tagit upp kampen om en slutspelsplats på allvar.

Spela Bandy på Oddset?

I kväll kan GAIS kan göra det, om man bortabesegrar Broberg Söderhamn. Vänersborg finns med och skuggar i bakgrunden om en slutspelsplats. Dagens match mot Tillberga drar ändå till sig intresset som en kamp om nytt Elitseriekontrakt. Förlust för Vänersborg och GAIS i kväll och båda lagen är i allra högsta grad inblandade i bottenstriden. Vetlanda skräller mot Hammarby i kväll? Inte omöjligt om man får tro Jonas Claesson expertkommentator i Sportradion. Hammarby som utpekas som en guldfavorit har haft svårt att övertyga. Patrik Nilsson är tillbaka på isen, men formen är ännu inte där. Kalix fick inte med sig några poäng i helgens bortamöten mot Vetlanda och GAIS, men är rejält revanschsugna. I kväll är det Västerås som ska ta sig an Kalix. Västerås har inte övertygat på bortaplan. Skrällbud?

Västerås tillhör topptrion i den rekordjämna Elitserien. Serieledarna Bollnäs tar emot Villa Lidköping på Sävstaås. Villa vann mot Bollnäs i Lidköping tidigare i säsongen. Villa ligger på sjätte plats, men bara tre poäng efter Bollnäs. Två lag vars formhackar är Sandviken och Edsbyn, lagen har inte övertygat. I kväll möts lagen.

Lyssna på intervju med Jonas Claesson. Han tror på Bollnäs, Västerås, Edsbyn, Hammarby och Sandviken som favoriter till SM-Guldet.
Lyssna: Radiosportens bandyexpert Jonas Claesson inför onsdagens elitseriebandy

Läs också