Inför kvällens match

– Vi har inte riktigt fått till defensiven. Det hänger också ihop med offensiven, vi har lite för lätt att tappa boll på fel ställe. Nu gäller det att få ordning på den biten till slutspel, säger Anders Svensson till Ljusnan inför kvällens elitseriematch hemma mot Villa Lidköping.

Edsbyn är en poäng från att säkra en slutspelsplats, men har framförallt en fjärdeplats att spela för. Det ger hemmamatch i en eventuell femte avgörande match i kvartsfinalen. Villa Lidköping är klara för topp fyra och har seriesegern och en topptvå placering att spela för.
Villa har bland annat elitseriensskyttekung i laget, David Karlsson. Ander Svensson:
– Han är mer en straffområdeslirare, och behöver fina framspelare. Men Karlsson har också en styrka i att alltid träffa målet.

Nya Lidköpings Tidningen skriver i nätupplagan att David är tveksam till spel efter att han varit magsjuk i natt. Erik Rosengren fortsätter som back efter Västeråsmatchen senast. Daniel Skoog flyttades upp på mittfältet efter femton minuters spel. Johan Malmqvist går in i truppen och tar Daniel Skoogs mittfältsplats. Tim Persson ersätter Erik Olovsson. Erik Olovsson ersätter David Karlsson om han inte kan spela.

– Edsbyn är ett bra lag. Har inte samma fart som Västerås, men är lurigare och väntar på våra misstag. Vi måste spela med tålamod och hålla ihop laget, säger Ari Holopainen till NLT.
Villa har släppt in 13 mål på de två senaste matcherna.
– Det håller inte i längden. Prio ett är att täta defensiven för mål kommer vi alltid att göra, avslutar Villatränaren.

Läs också