Minimera skaderisken!

Inför avgörandet av säsongen så har domarna haft en genomgång för att stävja skaderisken. Man konstaterar att spelet blir snabbare och skaderisken ökar. Svenska Bandyförbundets regel- och domarkommitté (RDK) vill minimera skaderisken med hjälpa av ett antal fokuspunkter inför säsongsavslutningen.

Inför årets slutspel och kval har Svenska Bandyförbundets regel- och domarkommitté haft genomgång med inblandade domare med ett antal fokuspunkter som kommit fram efter utvärdering av säsongen så här långt.

– En viktig aspekt som man fokuserar på är att minimera skaderisker för Svensk bandys spelare då spelet hela tiden utvecklas och hastigheten ökar. Därmed ökar även skaderisken och bandyspelare har inte överdrivet mycket skydd på sig, säger Per-Erik Åhlund, ordförande i RDK till Svensk Bandy.

Fokus läggs bland annat på regelefterlevnaden gällande ben- och höfttacklingar, tackling av spelare som precis släppt boll, attacker av spelare efter avblåsning och fortsatt beivrande av hakningar, fasthållningar och direkta slag över armar och kropp.

– Vi har detta fokus för att säkerställa spelarnas säkerhet. Detta tillsammans med att se till att frislag och hörnor utförs på ett korrekt sätt gör förhoppningsvis att vi får en underhållande avslutning på säsongen för alla, säger Per-Erik.

Vad tycker du? Tyck till!

Läs också

1 kommentar på ”Minimera skaderisken!”

  1. Bra beslut!
    Tråkigt att se lag backa hem och sedan köra hårt med skridskorna rakt på spelarna utan överhuvudtaget gå på bollen.

Kommentarer är stängda.