Silly Season: I dag börjar Falu BS träningen ”utan tränare”

I dag börjar försäsongen för Falu BS, skriver Dala Tidningen. Ännu har tränaren Ola Grönberg, 53, inte skrivit på nytt kontrakt med klubben. – Jag vill inte ta ett förhastat beslut, säger han till tidningen. Sedan dess har föreningen diskuterat med välmeriterade tränaren Ola Grönberg – utan att komma fram till en lösning.
– Det är detaljer och andra omständigheter som gör att det inte är klart, säger han. Ola är dock på plats när träningen drar igåg. – Jag har fortfarande ett kontrakt som löper och så länge jag har det så arbetar jag för Falu BS.
När går kontraktet ut? – Jag är inne på… det är ju ett optionskontrakt och det är plus-året vi diskuterar. Sedan har jag fått ett nytt förslag från Falu BS. Vi håller på och diskuterar ett nytt upplägg, en förlängning på det kontrakt som jag har, och sedan får vi se var vi hamnar i det.
Om det är Ola eller Falu BS som vill skriva längre ett år vill Ola inte gå in på. Och vad gäller övriga intressenter så har det tillkommit. Har andra alternativ blivit mer intressanta? – Jo, men det kan man väl säga. Samtidigt är det också en resa som vi har gjort som är jäkligt intressant. Det måste man säga. Det är det som gör att det är svårt att göra allting färdigt. Jag tycker att det är roligt att hålla på med det vi har hållit på med i två år, men det är många bitar att ta hänsyn till och jag vill inte ta ett förhastat beslut.

Bandyworld noterar att Edsbyn, Broberg, Sirius, Hammarby och Vetlanda är elitserielag som i dag står utan att ha klart med tränare för kommande säsong.

Läs också