Silly Season: X-et Karlssons efterträdare?

Vad Bandyworld erfar cirkulerar rykten om att 35-årige världsmästaren Stefan ”X-et” Erixon kommer ta en något större roll på ledar och tränarsidan i Hammarby. Vi får se vad de ryktena är värda. Hammarby är så här långt en av de stora förlorarna i Silly Season säsongerna. Det finns dock flera erfarna spelare som ännu inte har tecknat kontrakt. Zorkijs försvarare Hiltunen är ett av namnen som ännu inte har skrivit något kontrakt med ny klubb.

Stefan Karlsson, Patrik Nilsson och Jesper Eriksson har lämnat Hammarby. – Det är delvis ett generationsskifte, men det blir ett fortsatt läckert Hammarby som ska vara med och tävla i elitserien, säger Kenneth Kvist, VD i Hammarby Bandy AB till Svenskbandy.

Som Bandyworld återgav från artikel i Svenska Dagbladet fick inte Johan Östblom, Klas Nordström och Willy Johansson förlängda kontrakt. Frågan är om inte Hammarby är glada om de stannar kvar. På pluskontot finns landslagsmeriterade Adam Gilljam som värvats från Broberg.

Hammarby lider förstås av att sakna inomhushall gentemot flera av konkurrenterna. Laget tvingades träna på hockeyrink delvis under slutdelen av säsongen. Spelförändringarna sägs dock vara delvis planerad:

– Vi gör en viss förändring och den är delvis planerad, men vi får se vad som händer. Spelare kommer och spelare går, när vi är klara får vi se om det är bra eller inte, säger Kenneth till Svenskbandy.se och fortsätter. Vi har eftersträvat en viss ändring. Det behövs ske några förändringar, det var vi ense om och det var ett råd vi fick av Stefan Karlsson när han avgick som tränare.

I truppen finns framtidslöftena Kasper Milerud, Jonas Enander, Anders Persson och August Elebring som är redo att ta för sig. – Det är delvis ett generationsskifte. Det ligger i tänket att vi har en långsiktighet med en bra mix av erfarenhet och ungdom, säger Kenneth vidare till Svenskbandy, och berättar vidare till Svenskbandy att en tränarlösning och andra nyheter snart ska kunna presenteras. Vi hoppas vara färdiga om någon vecka och ha pusselbitarna på plats. Då tror jag vi kommer vara ganska optimistiska. Sen hur bra ett delvis nytt lagbygge blir vet vi inte ännu, men vi tänker bjuda på härliga publikfester på Zinken även framöver.

Under senaste säsongen hade Hammarbys trupp en snittålder på 27,8 år, vilket kan jämföras med de båda finallagen Sandvikens AIK och Villa Lidköpings snitt på 23,5 respektive 26,7 år. Sandviken hade det lägsta snittet av samtliga slutspelslag.

Läs också