Skirö inte nöjd med TKs beslut

Skirö AIK har vänt sig till Riksidrottsnämnden för att få rätt gentemot Svenska Bandyförbundet. Såväl region Syds TK som förbundets egen TK har avslagit en protest som Skirö AIK lämnat in, som en följd av att Hammarby IF i division 1 södra dam använt sig av sex spelare från ett samarbetsavtal där man bara hade tillåtelse att använda fem, skriver föreningen.

Förbundets beslut och skriftliga motivering går i linje med vad tävlingskommittens ordförande Mats Westling säger i Vetlanda-Posten lördag 14 april. Han hänvisar till en praxis att hellre fria än att fälla inom dambandyn.

Mats Westling konstaterar också att man i sitt beslut tog hänsyn till att protesten kom in sent på säsongen, vilket är ett mycket märkligt resonemang. Skirö AIK kan inte finna att ett regelbrott blir mindre för att det upptäcks i slutet av säsongen än i början och dessutom står det i förbundets eget tävlingsreglemente på följande sätt:

§ 7 I ärende angående ”okvalificerad/olicensierad spelares” deltagande i tävlingsmatch behandlas ärendet oavsett när och på vilket sätt detta kommit till SBF:s TK:s eller regionernas kännedom. Ändring av matchpoäng och målresultat i avslutad tävling kan inte göras senare än vid tid för start av kval- och slutspel etc. Se även § 8.

Läs också