IFK Kungälv inleder 70-års jubileum i kväll

Elitserien är intressentare än på mycket länge och i kväll spelas fyra matcher. Att Sandviken vinner borta mot Katrineholm är ingen som tror något annat. Det är däremot ovisst i matcherna Bollnäs – Vetlanda och Sirius – Broberg. Samtliga fyra lag som är med rejält hugger på de fyra toplagen. Samtidigt är lagen inte klara för att nå slutspel. Vetlanda hör tillsammans med Haparanda till de lagen som kämpar om en plats bland slutsspelslagen. Vetlanda har inte lyckats till fullo, men laget visar gång efter annan att man är med och slåss även mot de alldra bästa lagen.

Ikväll påbörjar IFK Kungälv sitt 70-årsjublieum och har spelat 28 säsonger i högsta serien. Första säsongen i högsta serien var 1963. IFK Kungälv har således bandytraditioner och dessutom tre spelare med i landslaget i början av 70-talet. 1973 spelade man semifinal mot Örebro SK inför nära 4 000 åskådare. Ifjol hade lIFK Kungälv ett publiksnitt på 1350 personer med 3 218 åskådare mot Villa Lidköping på Annandagen. Senast var senast i semifinal 1987.

Dagens motståndare heter Hammarby som har en uppåtgående formkurva. IFK Kungälv har två uddamålsförluster i bagaget och är svårslagna på Skarpe Nord där man slog Edsbyn strax före nyårsafton. Matchen börjar redan 18,45 tillföjd av jubileumsaktiviteterna som påbörjas idag.

Elitserien i kväll
19:00 Katrineholm Bandy – Sandvikens AIK/BK
19:00 Bollnäs GIF – Vetlanda BK
18:45 IFK Kungälv – Hammarby IF
19:00 IK Sirius – Broberg/Söderhamn IF

Allsvenskan
19:00 Västanfors IF – Örebro SK
19:00 Gustavsbergs IF BK – Tillberga Bandy
19:00 Skutskärs IF/BK – Söderfors GoIF

Läs också