Arena: Skutskär och Otterbäcken behöver pengar

Skutskär och Otterbäcken har problem med pengar till arenan. Situationen är akut för Otterbäckens bandyklubb, som på bara ett par veckor tvingas försöka få ihop 1,5 miljoner kronor för att överleva. Tiden rinner iväg. Pengarna krävs för att klubben ska kunna köpa ett nytt aggregat till isbanan. Utan nytt aggregat – ingen is. Och utan is – ingen bandy på Otterstrand till vintern.

Otterbäckens klubbordförande Ove Lindh jobbar för högtryck för att säkra föreningens framtid. Och nu är det ont om tid, berättar han. Det måste bli ett snabbt beslut, annars går det inte. 15-20 juni måste beställningen på aggregatet vara inne, annars blir det ingen bandy i vinter.

Det är ett nytt aggregat till isbanan som behövs, men det saknas fortfarande mycket pengar. Klubben har fått ihop en miljon kronor via landsortsstöd och bidrag från bandyförbundet, men det fattas fortfarande 1,5 miljoner kronor.

Marken kan vara en lösning
De pengarna hoppas Ove Lindh kunna få in bland annat genom ett nystartat aktiebolag som ska sälja andelar i den mark där bandybanan ligger.

Men mer pengar måste komma in från annat håll om allt ska gå i lås. Ove Lindh ska träffa Gullspångs kommunstyrelse i dag och har också kallat till stormöte i Otterbäcken nästa onsdag. På det mötet hoppas han på allmänhetens stöd. Han önskar att många ska gå ihop och bidra på olika sätt för att rädda bandyn på orten.

– Intresset är stort och när man pratar med folk så vill de absolut inte att det här ska läggas ned. Jag tror att 90 procent vill att vi ska leva vidare, säger Ove till Radio Skaraborg.

Upplands Idrottsförbund beviljer 400 000 kronor till Skutskärs Bandy. – Vi får inte tappa fler anrika anläggningar och föreningar. Bandybanan i Skutskär är viktig och vi kommer att göra vad vi kan för att stötta Skutskärs IF Bandy i deras projekt, säger Dag Söderberg, distriktsidrottschef i Uppland.

Detta är ett mycket positivt besked för oss i klubben. RF:s ställningstagande och deras generösa bidrag ger tyngd åt frågan och är ett kvitto på att vi i föreningen har ett hållbart koncept.

Vi har i nuläget ytterligare förfrågningar ute hos olika fonder som har vårt ärende under behandling. Parallellt arbetar vi även med andra finansiella lösningar och vi återkommer med mer information om arenaprojektet efter hand.

Läs också