Silly Season: IFK-trio förlänger

IFK Vänersborg har förlängt med den ungatrion Robin Lundqvist, Petter Andersson och Christoffer Fagerström.

– Jag tror på det här laget, att vi ska ta ytterligare steg framåt den här säsongen, säger Petter Andersson till TTELA.

Topplagen i bandy-Sverige har de här tre grabbarna under lupp, och att redan nu kunna skriva nya kontrakt med alla tre har haft hög prioritet hos IFK Vänersborg.

Robin Lundqvist, 21, har valt att skriva nytt treårskontrakt med IFK, Petter Andersson, 22, och Christoffer Fagerström, 20, nya kontrakt som sträcker sig två år framåt.  – Det här är en del av föreningens långsiktiga arbete, och att det är vänersborgsgrabbar gör det extra roligt, poängterar Stig Bertilsson, IFK:s ordförande.

Robin Lundqvist var först av de tre att slå igenom i elitserien, och följdes sedan av genombrott för Christoffer Fagerström och Petter Andersson, alla tre med Vargöns BK som moderklubb och många matcher tillsammans från ungdomslag till a-lag. Christoffer och Petter fick ju dessutom spela i U23-landslaget nyligen, i dubbelmötet med Ryssland i Arena Vänersborg, för Petters del blågul debut och ett kvitto på hans fina förra säsong, skriver TTELA.

– Och när Robin och Christoffer skrev på blev det lättare för mig, det är bra kompisar och bra bandyspelare, säger Petter vidare till TTELA.

Samtidigt vill det till att IFK Vänersborg flyttar fram sin position, om klubben vill behålla sina guldkorn även när de nyss tecknade kontrakten löpt ut. De tre kommer inte att nöja sig med kvalspel och missade slutspel framöver.

– Men jag tycker klättringen uppåt började redan under den andra halvan av förra säsongen, säger Robin Lundqvist.

– Statistiken på senare år talar kanske inte för IFK, men min situation på det privata planet var speciell, och det gick att lösa, avslutar Christoffer Fagerström till TTELA.

Läs också