Villa och Västerås spelar WC-match på hemmaplan

Villa får spela World Cup på hemmais, skriver Nya Lidköpings Tidningen. Onsdagen den 10 oktober spelas premiärmatchen mot Kungälv i Sparbanken Lidköping Arena. – Jättekul och så här långt söderut har World Cup aldrig spelats, säger Villas klubbchef Jonas Johansson till tidningen.

– Känns fantastiskt och det visar att Lidköping är hett i bandy-Sverige, säger klubbchefen. Villa skulle ha inlett World Cup mot ryska storlaget Jenisej i Sandviken. Men de ville inte åka till Lidköping för att spela en match.
Istället gjordes schemat om så att Villa möter Kungälv i premiärmatchen onsdagen den 10 oktober. Dagen efter väntar de två avslutande gruppmatcherna mot Jenisej och Broberg som spelas Sandviken där även slutspelet avgörs. – Har varit förhandlingar sedan i våras. Vi försökte få hit World Cup-premiären tidigt, men då var arenan upptagen med en mässa. När den sköts upp var det fritt fram och vi är oerhört nöjda att kunna lösa detta, säger Jonas och fortsätter: – Västerås ska spela en World Cup-match på hemmais, men så här långt söderut har det aldrig spelats en World Cup-match.
Blir ni rika? – Nä, det handlar inte om pengar. Det är inte vi som arrangerar utan förbundet. Men jag har lovat att det kommer 1 500, så vi har lite att leva upp till. – Den västsvenska bandyn blir bara starkare och starkare och detta är ytterligare ett bevis, avslutar Jonas Johansson till NLT.

Läs också