Träningsmatcher: Sirius besegrade Rodina Kirov

GAIS vann även de dagens träningsmatch. De slog Volga med 7-4 (5-0). Erik Sundin och Erik Claesson blev tvåmålsskyttar för GAIS. Magnus Muhrén blev mållös, men spelade fram till tre av spelmålen. Nu närmast väntar Svenska Cupen för GAIS där man möter Västerås SK på fredag kväll.

Sirius mötte i eftermiddag ännu ett ryskt motstånd bestående av Rodina Kirov. Laget har varit på träningsläger i Uppsala satsar inför den kommande säsongen med tre nyförvärv från Dynamo Kazan bestående av Sergei Obukhov, Petteri Lampinen och Igor Larionov. Dessutom har den tidigare ryska förbundskaptenen Vladimir Yanko värvats.

I dagens Sirius spelade ingen inlånad ryss. Niklas Hellqvist var tillbaka i laget på ena backen efter ha varit sjuk. Samtliga i laget är friska och skadefria och finns tillgängliga för kvällens match, skrev Sirius på sin hemsida. Viktor Broberg spelade dock inte. Tidigare har ryggont stoppat honom för spel.

Sirius ledde med 2-1 i halvtid och seglade upp till en 6-2-ledning, som Rodina Kirov hämtade upp till 6-6. Alexander Mayborn gjorde det avslutande 7-6-målet och blev tremålsskytt. Två gånger blev han framspelad till Lars Fall som assisterade till tre mål denna eftermiddag. Mattias Åhlén gjorde två mål för Sirius och Sergei Obukhov gjorde tre mål för Rodina Kirov.

Läs också