Sirius hoppas fortsatt på rysk förstärkning

Sirius ska fylla på truppen med ytterligare två spelare. Patrik Eidenerts, UNIK, är inte klar, vilket klubben tidigare hävdat.
– Han har varit med och spelat alla matcher hittills under försäsongen och just nu pågår det samtal med klubben och vi får se om de kommer överens. Jag har sagt att jag tycker att han har gjort det jättebra, säger tränaren Olle Gabrielsson till UppsalNya Tidning och fortsätter:
– Sedan vill vi få hit en riktigt bra forward. Men ska det in någon utifrån ska det vara någon som höjer nivån.
På anfallssidan just nu har Sirius Alexander Mayborn, Joel Wigren och Viktor Broberg. I förra veckan provspelade ryska Jenisejs Egor Egorichev och Andrej Anufrienko, son till Vitalij Anufrienko som spelade i Sirius i början på 1990-talet, och det är inte omöjligt att en av dessa kan få den sista platsen i truppen. Sirius kommer att hålla nya ögon på dem när Jenisej kommer tillbaka till Sverige för World Cup i oktober.

När allt är klart ska Sirius ha två målvakter och 14 utespelare (seniorer). Därutöver tillkommer ett par tre egna juniorer. Lånet från Dynamo Moskva, Matvej Azarenko, är just nu i Moskva och väntar på arbetstillstånd och godkännande från migrationsmyndigheterna.
– Jag förväntar mig att han är på plats i nästa vecka när vi möter Hammarby (torsdag), säger Gabrielsson avslutningsvis till tidningen.

Läs också