Svenska Cupen: SAIK nöjda med lottningen

SAIK inleder som titelhållare därmed direkt-kvalificerade till Svenska Cupens kvartsfinaler mot allsvenska Örebro. – Det ser bra ut. Får vi en bra start i första matchen kan vi gå långt i turneringen. Det är förstås vår målsättning, säger Christoffer Edlund till Gefle Dagblad.

Christoffer Edlund som var skadad stor del av fjolårssäsongen och missade VM har fått ta över kaptensrollen efter Daniel Berlin. Daniel Berlin och Linus Pettersson har blivit rysslands proffs.

– Självklart saknar vi “Bella” och “Lusen”. De två tillhör de bästa i världen på sina positioner, så det är inget att hymla med att de saknas i laget. Men samtidigt är det vi som är här nu som ska få ihop spelet. Vi har fått in ett par nya spelare och flera yngre får kliva fram nu, säger Christoffer Edlund till GD.

Han är också helt ärlig med att SAIK givetvis ska slå ut Örebro i eftermiddagens kvartsfinal för att sedan spela semifinal på lördag mot antingen Vänersborg eller Kungälv. – Bra lottning rakt igenom, men som sagt vi måste också få ihop spelet och göra rätt saker.

Alla spelare är friska och krya och SAIK reser ned till Lidköping nu på morgonen med ordinarie trupp. Tanken är att man ska köra på för fullt från start. – Personligen vill jag spela alla matcher, men det är upp till tränarna hur mycket vi rullar runt när det blir flera matcher på kort tid, säger Edlund.

Läs också