Hello Bandyworld!

Välkommen till en ny säsong med BandyWorld

Elitserien i bandy startar i helgen. Årets upplaga är den bästa på länge. Fler lag ser att ut att verkligen aspirera om en SM-finalplats. Fyra pekas ut som klara favoriter, men listan kan göras längre. Sirius överraskade förra året och bättre lag i år än fjol, men har drabbats av skador och sjukdomar. En riktig knall vore om Haparanda Tornio skulle nå hela vägen – en semifinalplats är knall nog. Otänkbar knall för de flesta?

Sandviken, Västerås, Hammarby och Edsbyn pekas ut som den främsta kvarteten, som följs av Villa-Lidköping, Sirius, Bollnäs, Vetlanda, Vänersborg och Broberg. Ta med Haparanda Tornio i den gruppen. Tillsynes kan det bli riktigt tight enda från topplagen till sista slutspelsplats och t o m kvalplats. Intressant eller hur?

Sandviken om favoritskapet

IFK Kungälv har drabbats av tunga skadeförluster och kommer att få en tuff start. Som tur är har laget fått lättare motstånd i inledningen av säsongen. Förluster mot nykomlingarna Falu BS och Katrineholm Värmbol och det ser tufft ut för IFK Kungälv för att undvika hamna i bottenträsket direkt. I fjol föll man sakta i genom tabellen. Nykomlingarna Falu BS och Katrinehomslaget kommer få det tufft. De känns inte riktigt klara för Elitserien. Låt oss överraskas!

Förbundskaptenen siar och så om Falu BS

Patrik Nilsson om Hammarbys chanser

I kväll börjar elitserien med följande matcher:
Bollnäs – Sirius    
Hammarby – Broberg
Sandviken – Edsbyn
Vetlanda – Västerås

I morgon lördag:

Katrineholm Värmbol – Villa Lidköping
Kungälv – Falu BS
Vänersborg – Haparanda Tornio

Hela matchprogrammet för säsongen finner du på http://www.svenskbandy.se/Table.aspx?WCI=wiFixtureList&TournamentId=59238

Hur tror du att det går i denna omgången? Tippa gärna vinande laget i Elitserien genom att lämna en kommentar nedan.

Läs också