Spelarnytt: Rosengrens skada lindrigare än befarat?

Rosengrens skada lindrigare än befarat? Magnetröntgen gav inget klart besked. – Hoppet lever, säger korsbandsskadade Erik Rosengren till NLT. Villabacken Erik Rosengren slet av sitt korsband i högerknät i den fjärde SM-semifinalen mot Bollnäs i fjol. I lördags fick han en ny skada på samma knä i Lidköpings AIK:s seriepremiär mot Boltic – detta kunde ni läsa i Bandyworld i söndags. Erik var säker på att korsbandet var av på nytt och att säsongen var över. Men onsdagens magnetröntgen på IFK Göteborgs skadeklinik gav inget klart besked.
– Korsbandet kan vara helt av, det kan delvis vara av, det kan ha släppt i ett fäste eller det kan vara uttänjt, förklarar Erik för NLT. Om korsbandet inte är av kan jag träna upp knät och spela med ett kraftigt skydd om 1,5-2 månader. Genom en titthålsoperation kan man få reda på om det är av eller inte. Gör Erik en sådan och korsbandet inte är av irriteras ändå knät och läketiden förlängs med en månad och säsongen är ändå förstörd.
– Jag ska funderar den närmaste veckan om jag ska göra en tillhålsoperation eller inte. Det är inget lätt beslut, säger Erik till NLT.

Här kan du spela Bandy på

Läs också