Arena: Bandy inomhus i Kalix

Här kan du spela Bandy på och

I söndags genomled Haparanda en allsvensk match i regn. Något som motståndarna Gustavsberg trivdes bäst i. Nu kan Kalix kan få en bandyhall. När Erlandssons invigde sin nya lokal i Kalix släppte ägaren Peter Norman samtidigt planerna på en multiarena, uppger NSD. Peter Norman har förslag på en lösning genom att ta tillvara på den teknik som använts när företaget byggt hallar för gruvföretaget Northlands räkning. På så vis kan de presentera en billig lösning. – Vår idé är ingen 250 miljonershall. Den här skulle kosta mellan 20 och 50 miljoner kronor och skulle ta ett halvår att bygga, säger han.
– Ska vi vara i eliten är en hall ett måste, säger klubbens ordförande, Mikael Jansson.

Enligt den skiss som Erlandssons tagit fram tillsammans med MAF arkitektur och SA Englund skulle Kalix nya bandyhall kunna ta 3 500 åskådare. Företagen har under en längre period diskuterat projektet i en sluten grupp. De senaste veckorna har Kalix Bandys styrelse deltagit i diskussionerna.

Finansieringen är ett problem, eftersom Kalix Bandy inte har någon möjlighet att själva betala för hallen. Peter Norman hade flera olika förslag på lösningar. – Det bästa är förstås om det finns en rik kommun som kan betala, men annars finns lösningen i att vi bygger en hall och hyr ut.

På önskeilistan finns att den ska ligga centralt, vara billig och snabb att bygga. Det handlar om en multiarena. Förutom bandy kan det anordnas dansbandsgalor och motorevenemang. Det kan gå att spela fotboll också, säger Norman till tidningen.

Läs också