Premiär i Lidköping – Hopp om ännu ett nytt publikrekord

Dags för ispremiär i Lidköping! På onsdag dras nämligen den kommande bandysäsongen igång där. Traditionsenligt kommer Villa Lidköpings elitspelare kommer på is den här dagen och nyförvärven presenteras. I samband med ispremiären blir det premiär för Bissen Brainwalk i Lidköping. Som alla bandyvänner känner till så är det till stöd för hjärnforskningen.

Bissen Brainwalk startade i mars 2011 på årsdagen efter att bandy- och Köpingsprofilen Mathias ”Bissen” Larsson drabbats av hjärnblödning och stroke. Nu pågår Bissen Brainwalk landet över och insamlingsprojektet har passerat miljongränsen.

Villa Lidköpings ispremiärer de senaste åren har varit rena publiksuccéer. Ifjol kom det 1 700 personer till Arenan trots att det var 24 grader varmt utanför.

– Vi siktar på nytt rekord. För att notera högsta siffran i samband med Bissen Brainwark ska vi bli 3 500 personer som promenerar på onsdag. Det ska vi klara, säger Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson övertygande.

Bissen 140806

Laddat för bandy och promenad för hjärnforskningen. Bissen Larsson ( t v), Villas Anders Gidrup och Anders Krantz, BK Wiking, samt Jonas ”Sparris” Johansson, klubbchef Villa Lidköping, tror på storpublik på onsdag. Bild: Bengt Andersson

Läs också