Ekonomi: Minus för Villa men fortsatt stabilt

IMG_2122Villa Lidköping BK står fortsatt stabilt med ett eget kapital på 2,8 MSEK. Efter ett år med rekordstor verksamhet med hela 31 lag blev det efter sju år med positiva ekonomiska resultat ett negativt resultat ekonomiskt.

– Mot slutet av året blev tyvärr kostnaderna av olika skäl högre än vi budgetrat. Vår ekonomiska ställning är ändå god tack vare att vi under många år kunnat bygga upp ett starkt eget kapital, säger föreningens ordförande Anders Fredriksson.

Föreningens resultat slutade med ett minus på 659 761 kronor. Det egna kapitalet är närmare 2,8 MSK. Omsättningen under 2014-15 uppgick till närmare 15 MSEK. Året dessförinnan redovisade Villa en omsättningsökning på 0,6 MSEK till drygt 15 MSEK och ett överskott på 0,7 MSEK.

Föreningen har vidtagit åtgärder för att den kommande säsongen åter ska innebära plussiffror. Elitlagets trupp har reducerats och flera projekt med nya intäkter är inplanerade.

– Vi ser givetvis allvarligt på det här och ser över allt. Helt klart är dock att vi aldrig kommer att göra avkall på den så viktiga ungdomssatsningen. Villa Lidköping ska alltid vara i framkant när det gäller svensk ungdomsbandy, säger Anders Fredriksson.

Villas Elitseriematcher lockade 48 039 besökare till 15 hemmamatcher att jämföra med 51 392 på 16 matcher föregående säsong. Det blev bara tre slutspelsmatcher för Villapubliken i vinter. Intresset för Villa Lidköping är stort både på elit- och breddnivå. Publikgenomsnittet för A-laget var det bästa i bandysverige. Juniorslutspelsmatch lockade bland annat 500 personer.

IMG_2900

Vetlanda – Villa Lidköping JSM-finalen 2015. Foto: Bandyworld (C)

På damsidan representerades Villa Lidköping genom F17-laget som slutade tvåa i div 1. Det innebar att de duktiga tjejerna fick åka till Härnösand för att spela semifinal. Tyvärr var motståndarna lite för starka det blev förlust.

Juniorverksamheten har i år bestått av två P16-, två J18- och ett J20-lag. Alla tre åldersgrupperna gick till slutspel. P 16 gick till semifinal liksom P 18 medan J 20 gick ända till final. I finalen, som spelades på Tele 2 Arena, blev Vetlanda för svårt.

– Frågan är om Villa Lidköping någonsin har haft flera ungdomar med i de olika

Philip Florén Foto Team Fabiansson

Philip Florén Foto Team Fabiansson

landslagen än vi haft under denna säsong. Det bådar gott för framtiden, säger Anders Fredriksson i en kommentar.

Oförändrad styrelse

Vid årsmötet omvaldes Anders Fredriksson till ordförande och styrelsen i övrigt består av Alf Almqvist, Bertil Arvidsson, Rogher Selmosson, Lena Lannerås, Ingrid Fasth, Daniel Behlander, Bengt Andersson och Andreas Bring.

Läs också