Ekonomi: Hammarbys ekonomi i balans

10 Stefan Erixon K Hammarby 2014

Bilden är tagen på Heden i Göteborg 2014 i samband Elitseriematch mellan GAIS och Hammarby. På bilden syns Stefan Erixon som avslutade sin bandykarriär med bronsmatch mot Villa Lidköping på Tele 2 Arena. Stefan är numera klubbchef för Hammarby. Foto: Bandyworld (C)

Hammarby smHammarbys elitverksamhet redovisar förlust för det senaste verksamhetsåret 2014/15. Elitverksamheten drivs i Hammarby Bandy AB där herrlaget, damlaget och U20-laget ingår. Trots förlusten redovisar Hammarby ett positivt eget kapital.

Hammarby Bandy redovisar en förlust på 960 KSEK efter skatt varav nedskrivning av goodwill uppgår till 400 KSEK. Omsättningen uppgick till 11,8 MSEK, vilket är en liten minskning gentemot föregående år medan kostnaderna också minskade. Kostnadsminskningarna beror på reducerade spelarlöner under säsongen.

Det egna kapitalet räddas tack var ett villkorat aktieägartillskott från Q-gruppen, vilket innebär att Hammarby har en positiv kassa. Hammarby har under året betalat av  lån och reducerat skulderna med närmare 500 KSEK.

– Vi har arbetat hårt med ekonomin genom året och känner att vi nu har en bra kontroll på situationen. I och med en nyemission som slutförs nu i början på juni har vi också en god likvid situation som ger oss möjlighet att ta nästa viktiga steg mot utveckling och stabilitet, säger Niclas Swanér VD/Klubbchef Hammarby Bandy.

Fotnot: Hammarby Bandy AB är exklusive verksamheten i Hammarby Bandy IF där ungdomsverksamheten bedrivs.

 

Läs också