För många mål… Ishall ett måste…

Det finns många röster om att kvalitén är för dålig för att hålla Elitserien med 14 lag, men jag håller inte med.
Ifjol överraskade Sirius och i år överraskar flera lag. Haparanda, Bollnäs och framförallt Villa har med några spelare förvandlats från bottenlag till riktigt bra lag. Med de krav om färre lag hade Sirius inte spelat i Elitserien i fjol och Villa inte i år.

Jag tror att det krävs 14-lag för att det skall kunna gå att bygga ett lag för framtiden och att kunna klara av en generationsskifte utan att riskera hamna i träsket att bli ett Yo-Yo lag mellan Elitserien och Allsvenskan. Håll fast nuvarande system i fyra-fem år och utvärdera. Låt dagens system växa jag tror nuvarande seriesystem är det bästa.

Detta ger dessutom utrymmer för de bästa lagen, t ex Sandvikens AIK, att lotsa in juniorer till Elitserien och få spela med dem allra bästa och få mycket speltid. Det kommer alltid finnas sparvar i trandansen. Vilken liga klarar sig utan det? Det spelar ingen roll hur många lag som är med serien…

Sedan reportaget från SVT nedan är roligt… Det sägs i reportaget att det krävs hall. Det roliga är att man glömt att titta på toppen av tabellen. tvåan Villa, trean Bollnäs och fyran Sirius har inte hall. Det enda obesegrade laget Villa, har inte hall ännu. Snart finns den där och det är klart att det kommer att påverka positivt. Det har dock inte haft någon betydelse på dagens tabell vågar jag påstå. Däremot kommer bandypubliken med inomhushall få se betydligt fler matcher med många mål för småskillnader mellan lagen kommer att ge fler mål till det bättre laget.

Med dagens resultat undrar jag om Edsbyn skulle platsa i en Elitserie? Var det han tänkte på när han åkte omkring på Isstadion i Lidköping med dåligt humör?

Läs också