Landskamper: Dynamo tränar med SAIK

Det är landskamper till helgen och återigen är det Vänersborg som står som värdar. A- och U-landslagen från Sverige och Ryssland möts. På torsdag kommer SAIK få ryskt besök på träningen, uppger GD. SAIK har fått kliva på Göranssons Arena igen.
De ryska världsstjärnorna Misha Svechnikov och Ivan Maximov samt ytterligare fem spelare från Dynamo Moskva kommer träna med SAIK på vägen till Vänersborg. De ryska spelare i Dynamo Moskva som inte är uttagna till landskamperna, totalt sju stycken, kommer att träna med resten av SAIK:s trupp i Göransson Arena torsdag och fredag.

– För oss är det här bara bra. Vi kommer att sakna sex spelare från vår trupp under den här perioden och i stället får vi världsspelare hit. Tack vare det kan vi behålla kvalitén på träningarna, förklarar SAIK-tränaren Peter Isaksson.

Samtliga spelare i Dynamo Moskva behöver också bästa tänkbara förberedelser inför Champions Cup i Edsbyn 13–16 september. De Dynamo spelare som inte spelar i landslaget kommer att träna med SAIK.

Anmärkningsvärt är att SAIK dessutom möter Dynamo Moskva i en träningsmatch nästa tisdag i Göransson Arena.
Spelarna som kommer till Göransson Arena på torsdag är bland andra Ivan Maximov, Alexander Tjukavin, Rinat Sjamsutov och före detta SAIK-stjärnan Misha Svechnikov.

Läs också